Season change ..

9:09 AM

Assalamualaikum :)
Hai . Dah lama mija xupdate, makin hari makin malas nak update . 
Kesian betul kat blog ni, siapa la tuan yang malas sangat tu kan ? >.< 
By the way, it's was a long time I really don't care about people who doesn't want me .
And I think I feel better from before . Dari sakit hati xdihargai, lebih baik lupakan yg mereka pernah jadi insan yang penting dalam hidup mija . Yes, like season, people also change, neither me or you, everything had change by time . Bercakap pasal life mija sekarang pulak. I think it was a best choice I have do .
Sekarang ni mija dah start kerja . Bila mija kerja bukan bermaksud mija xnak sambung belajar, yela sapa yang xnak sambung belajar kan ? Bukan semudah tu mija nak lupakan cita-cita mija tu . Tapi disebabkan beberapa faktor kukuh yg akhirnya buat mija perlu untuk bekerja, and now like you see, i've already working . Insyallah kalau diberi kesempatan, mija harap dapat sambung nanti, apapun sekarang ni mija kena fikir tentang hidup yang mendatang . Memang betul, pengalaman hidup mematangkan kita untuk berfikir lebih baik, lebih rasional dalam membuat keputusan yang mana lagi penting untuk hidup kita . Setiap orang xdilahirkan dalam keadaan yang sama . Ada yang bertuah dilahirkan lengkap dengan segala-galanya, ada pulak yang dilahirkan dalam serba kekurangan . Hidup walau seperit mana, perlu diteruskan . Selagi dengan izin Allah kita diberi peluang untuk bernafas, insyallah ... rezeki untuk kita ada . :)
Bila dah start duduk sendiri, tanpa mak ayah yang sentiasa ada dgn kita, baru sedar yang hidup sangat penuh dengan cabaran yang bertimpa2. Kadang-kadang rasa macam xkuat nak teruskan, tapi apapun yang jadi, I have to be strong ! Bila dah dok sendiri ni baru tau, kita xboleh dah nak bergantung dekat mak ayah, dah xdak sapa yang kita boleh harapkan selain Allah s.w.t . Ok lah sampai sini dulu, semoga Allah sentiasa merahmati kedua mak ayah mija serta family mija yang lain . Ameen . 


p/s : Jangan lupa doakan keselamatan para penumpang serta crew cabin MAS yang dah hilang selama 4
       hari . Semoga Allah pelihara mereka dari sebarang musibah . Ameen . 




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images