Serabut :/

11:13 AM

Agak-agak bila nak jadi orang yanag penyabar eh ? Tiba-tiba ja terfikir macam tu .. Hurm .. Mija ni panas baran oohh, sekali melenting, habis la semua yang dekat mija hangus. Mija nak cerita tentang hidup mija sebagai pelajar hostel kat istana Malik tuu. Yeah macam semua tau, form 6 upper adalah pelajar tertua di sesebuah sekolah *ayat skema pulak* .Ok memandangkan kami(mija&kwan2 lain) ni la paling tertua, so apa-apa majlis kami la kena handle . Dan kalau apa-apa yang salah kami jugak kena marah . Sedangkan kami ke sekolah untuk belajar, duduk di asrama untuk memudahkan proses belajar, bukannya melibatkan diri dengan majlis yang sepatutnya tangggungjawab guru-guru. Satu kelemahan sekolah yang ada pelajar form 6 ialah guru-guru sering lepas tangan tugas mereka untuk mengendalikan sesebuah majlis atau acara . Sebagai seorang pelajar, memang la xsalah bila cikgu mintak tolong, tapi kalau mintak tolong untuk meletakkan 100% tugas tu ke atas pelajar . Itu sangat membebankan kami sebagai pelajar form 6 . *stress* Mija sangat xpuas hati dengan cikgu-cikgu yang suka ambil kesempatan ke atas pelajar-pelajar form 6 . Sedangkan pelajar form 6 belajar silibus  yang levenya sangat tinggi . Seolah-olah kewujudan kami sebagai pembantu dalam mengurus apa-apa majlis . Mija sangat sakit hati dengan kejadian hari ni . Disebabkan sikap lepas tangan guru-guru, mija dan kawan-kawan dipersalahkan . :@ .By the way, esok mija ada exam. Kalau belajar form 6 ni macam belajar waktu form5 xkisah, tapi form6 ni sangat susah . Penatnya dengan semua ni. Kadang-kadang macam nak keluar hostel ja, semak otak dengan semuanya. *mija kena kuat, nak masuk U* jerit kuat2 .... Setiap kali nak ecam mesti macam-macam dugaan yang jadi . Ya Allah, ampunkan segala dosa hambamu ini . Ameen. Ok lah nak tidur, mengantuk sangat :( byebye all .


p/s : rindu adik pain dengan adik hanis :(

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images