MALIK MULA MENGAUM :D

10:37 PM

assalamualaikum .......
 hai semua :) *senyum*
sapa-sapa yang rasa xsuka boleh melenyapkan diri dengan segera dengan menekn butang [X]

ok kali ni mija nak story pasal kejohanan bola jaring peringkat mssd yang mija masuk yang dilangsungkan di SMK Tunku Syarifah Rodziah. Sebenarnya mija ni dah masuk kategori 19 tahun n keatas dan xboleh main dalam team bawah 18 . Memandangkan umur mija masih belum mencapai umur 19, mija boleh main untuk pasukan sekolah. Macam xpercaya sangat yang dalam umur macam ni mija boleh main lagi :D . Sebenarnya happy sangat bila Firza tanya mija hari rabu tu kat dewan makan asrama. 

firza : kak mija, birthday bila ?
me : 4 April, kenapa ?
firza : haa, boleh main lagi, cikgu suruh turun training petang ni .
me : betul ke ? *melompat*

Macam tu la permulaan macam mana tiba-tiba mija boleh main untuk team sekolah. Syukur sangat doa mija termakblul. Sebelum tu mija mmg nak sangat nak main untuk wakil sekolah, tapi cikgu cakap upper 6 xboleh main, so frust jugak lah. Sebelum ni ada la jugak 2 3 kali dowk p kacau budak netbal berlatih, tapi segan jugak la nak p selalu coz xkenal sangat dengan budak2 menengah bawah, al maklumlah baru masuk ja skola Malik :D.

Ok jom story pasal hari perlawanan, jeng, jeng, jeng ................
First day, team under18 bertemu dengan Convent, waktu rest sat tu, ckgu mai tanya 'kakak ketaq ka ' haha, lawak la lama tak main tiba2 ketaq pulak, apaupun kami menang 8-7. Lepas tu jumpa dengan jiran kami SMK Alor Merah. Yang lawaknya adk2 lawan dengan kawan-kawan depa yang dulunya 1 team, kami menang lagi 14-1. Then, Tunku Malik vs Tengku Sofiah, menang lagi 9-0. Happynya time tu. That mean kami dah jadi johan kumpulan. Habis ja game yang ke-3 kami makan, rest and solat. Cikgu bagitau yang lepas tu kami kena lawan dengan Simpang Kuala, waktu tengah siap2 nak masuk padang, hujan turun lebat gila, kesian kat kami semangat nak lawan, tiba2 hujan, then game kena tangguh hari Sabtu.

Second day, budak under15 lawan, kami under18 kena training, tapi training pun xtera mana sebab masing-masing letih lagi, then kami semua konvoi la ramai-ramai p smktsr nk tgk budak-budak under15 main. Depa pun dapat masuk suku akhir even just dapat naib johan kumpulan. Then lawan lagi lagi and lagi finally, depa dapat masuk final.

Ok sambung lagi, hari Sabtu tu kami lawan dengan Simpang Kuala, menang lagi tapi xingat berapa, lepas tu kami lawan dengan Tengku Laksamana menang 7-5. Then untuk melayakkan kami masuk final, kami kena lawan dengan Tunku Syarifah Rodziah, mean kami kena lawan dengan tuan rumah la. Oh my God penyokong dia satu stadium depa import. ops ! hehe, Walaupun penyokong kami xseramai mereka, tapi xmematahkan semangat kami untuk terus mara sebagai pemenang :) At least kami menang jugak dengan depa walaupun pemainan sangat sengit. Kami menang 14-11. Huh lega waktu tu..... Lastly, final kami jumpa dengan Sultanah Asma . Under15 jumpa dengan Smk Pokok  Sena and depa berjaya Johan. Even under18 kalah waktu perlawanan final, tapi sekurang-kurangnya kami tetap Naib Johan. Masa tu kami dapat tengok cikgu-cikgu suka sangat sebab akhirnya usaha mereka berbaloi. Terima kasih sebab Pengetua sanggup turun tengok kami lawan, PK koko dan jugak cikgu-cikgu yang banyak bersusah payah untuk pastikan pasukan kami menang.

final game Malik vs Sultanah Asma
GK 2 tinggi+besar, xnampak dah mija hee..


yang bawah ni time lepas habis final game.

with Firza comel :P
Aliaa ngokngek - Mija
comel kan Aishah ?
with Aminatul Auj :)
yang baju hijau kuning under15, Amani
Amani, me, Mama, DEkna
me and wawa comot :D

pic untuk kenangan
masing-masing gila snap :D
kegembiraan terserlah XD

Yang lagi best nak tw dak apa ? kami dapat masuk paper, hahaha,
 sebelum lawan dan lagi nak snap, haha
 muka-muka ceria :)
 SMKTAM 
akhirnya kami boleh buktikan yang kami pun boleh menang, sebab xada benda yang mustahil dalam hidup ni :)

lepas2 habis penyampaian hadiah apa semua, cikgu bawak kami makan kat Tat Nasi Ayam, kebetulan hari tu birthday Firza, then mama pulak dah beli kek senyap2 kat dia, waktu tu nampak sangat yang dia terharu, tapi waktu snap gmbar dia, xclear sebab masalah teknikal :D


birthday girl *sory gmbar xclear*
firza again
terharu :)
FIRZA ABD AZIZ *SWEET 16*


Time ni mmg lapar gila ahh, makanan pulak lambat sampai,,,,

tengah tunggu makanan sampai
pikah spoilkan pic ni :P
Tat Nasi Ayam
aishah < >pikah
dekna and me :)
finallya sampai jugak makanan kami :D


Walaupun cuma sekejap ja time mija dengan pasukan ni, tapi mija betul2 happy sebab dapat kenal dengan semua adik-adik yang sporting, cikgu-cikgu yang sentiasa bagi dorongan. Even mija just mcm bidan terjun untuk team ni, tapi mija syukur sebab dapat peluang nak main netbal :)

# Thanks to all, especially teachers because give me a chance, and sisters, i love you all so much ! i won't never forget our memories, hope we meet again :* #

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images